Καλαμιά – Η μικρή αληθινή μας ιστορία!


Ο μικρός Παναγιώτης γεννήθηκε ορφανός στο Σέρντιβαν (Αντα-παζάρ) της Μικράς Ασίας και έρχεται στην Ελλάδα το 1922 στα έξι του χρόνια ξεριζωμένος. Από 10 χρονών βρίσκεται στην αγορά σε δουλειές του ποδαριού πριν καταλήξει το 1928 στα φαγάδικα της πόλης, ένα από αυτά είναι το μαγειρείο “Ακρόπολις”, για να συνεχίσει στο μπουφέ και τη σχάρα ενός άλλου εστιατορίου της προπολεμικής περιόδου το “Διεθνές” έως την 29/9/1941. Αργότερα στούς τελευταίους μήνες της κατοχής στην πλατεία Βαρδαρίου στη Θεσσαλονίκη ψήνει περιστασιακά σαρδέλες πουλώντας τις σε σάντουιτς με ψωμί. Ερχόμενος στη Δράμα το 1945 με την οικογένεια του και μαζί με άλλους δημιουργούν τα περίφημα καρεκλάδικα στη στοά Παπαστυλιανού όπου συνεχίζει για τα επόμενα 25χρόνια.

 

Τότε το 1970 επιστρέφει στο επάγγελμα του επισιτιστή ανοίγοντας την “Καλαμιά”, η οποία παίρνει την ονομασία της από την διακόσμηση της οροφής με καλάμια. Εκεί ξεκινά μαζί με τον Κώστα Κουτσοπέτρο ο οποίος ανέλαβε κυρίως το τμήμα διανομής καφέ στα καταστήματα της αγοράς, ενώ ο Παναγιώτης ανέλαβε την ψησταριά. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα θα συνεχίσει μόνος του μαζί με την οικογένεια του και τους δυο γιούς του Γρηγόρη και Νίκο. Τα χρόνια περνάν και η Καλαμιά αναδεικνύεται ως ένα από τα ιστορικά μαγαζιά της πόλης ως τον Οκτώβριο του 1991 όταν ο ιδρυτής Παναγιώτης Λατσίσταλης φεύγει για πάντα, παρών ως την τελευταία ώρα παρά την βεβαρημένη υγεία του. Αφήνοντας πίσω του το μικρό του γιό Νίκο που ανέλαβε από το 1979.

 

Σήμερα είμαστε στο 50ο έτος λειτουργίας και αισθανόμαστε περήφανοι μετέχοντας πλέον η τρίτη γενιά από τον εγγονό Παναγιώτη. Ολα αυτά τα χρόνια τιμήσαμε την προτίμηση και την αγάπη των πελατών μας και ό,τι πήραμε το επιστρέψαμε επενδύοντας πάντα στον ανταγωνισμό, που σημαίνει  ποιότητα σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των πελατών και του επαγγέλματος. Γι’ αυτό οργανώσαμε εδώ και 35 χρόνια τον δικό μας εργαστηριακό χώρο, διατηρώντας και αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο για την πόλη μας την παράδοση στα Σουτζουκάκια (Κεμπάπια – Σίσκεμπαπ – Σίσια). Διατηρήσαμε επίσης την παράδοση της λαγάνας, η οποία την δεκαετία του ’90 θα κινδυνεύσει να βγει από το επάγγελμα. Σήμερα όμως την αναδεικνύουμε ακόμη περισσότερο αλλάζοντας τα δεδομένα και σερβίροντας όλα μας τα σάντουϊτς σε μισή λαγάνα την ΄΄βάρκα΄΄ της Καλαμίας. Eνώ από εδώ ξεκίνησε η διάδοση και καθιέρωση της πατάτας στο επάγγελμα μας και κυριάρχησε στα σάντουιτς όλης της Ελλάδας.

 

Επίσης προσθέσαμε στο μενού μας την γεμιστή ΄΄φουρνοπατάτα΄΄ με κρεμώδη υφή κάτι που σερβίρεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και επαναφέραμε το παραδοσιακό μας ΄΄δισκάκι΄΄. Εμείς εδώ στη Δράμα κάναμε το σάντουιτς τέχνη και γνωστό στο Πανελλήνιο, σερβίροντας οκτώ σάντουιτς το λεπτό από ένα και μόνο άτομο προσφέροντας παράλληλα και show αφού πετούσε όλα τα υλικά που συμπληρώνουν το σάντουιτς στον αέρα! Γι’ αυτό να είστε σίγουροι πως η επιλογή σας όλα αυτά τα χρόνια για εμάς δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ θέμα κόστους. Στη δική μας φιλοσοφία προτεραιότητα είχαν πάντα η ποιότητα και η προσφορά.

 

Σήμερα 50 χρόνια από το πρώτο ξεκίνημα θέλοντας να τιμήσουμε τον πρωτεργάτη της ”Καλαμιάς” Παναγιώτη Λατσίσταλη, τον καθιερώνουμε στο λογότυπο μας και συνεχίζουμε με περισσότερη όρεξη διατηρώντας και εμπλουτίζοντας την παράδοση!

 


MENU

Shopping cart
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0
Call Now ButtonΚΑΝΕ ΚΛΗΣΗ - DELIVERY